Res med mig genom livet

Minns du dina skolresor?

Jag måste ha dåligt minne, för det jag minns av mina resor med klassen var att jag alltid  satt längst bak i bussen och skrålade ”Uppå Halta Lottas krig i Göteborg!” Vi åkte inte så långt, utan höll oss mest i närområdet och vem som betalade har jag ingen aning om.  Det skulle inte förvåna mig om skolan stod för kalaset!

Jag växte upp och fick egna ungar och dom började tidigt att samla in pengar till sin skolresa som skulle ske flera år senare. Det skulle säljas lotter och en massa andra grejor och ett visst överskott gick till klasskassan. Dom närmast sörjande, dvs föräldrar, mor och farföräldrar plus vänner fick öppna plånboken många gånger innan det hade ramlat in tillräckligt med pengar så att skolresan kunde bli av.

En del saker har varit bra, andra hade vi verkligen kunnat vara utan.

Det senaste vi har sett som ungarna säljer är olika matvaror exempelvis ost, som passar en ostoholic som mig alldeles utmärkt.

Jag tycker att det är bra när ungarna själva får jobba ihop till klassresan på ett eller annat sätt!

DSCN2557

Kanske hit??