Res med mig genom livet

Tallinn 2.

Efter lunch vandrade vi vidare inne i Gamla Stan i Tallin och upptäckte att vi borde nog begränsa oss, eftersom vi bara hade ett antal timmar på oss innan båten skulle tillbaka till Stockholm!

Någon trodde att detta skulle vara Moses tio stentavlor, men jag undrar. Är det någon som vet. Om inte så måste jag tillbaka och kolla upp det. Jag har googlat som en galning, men hittar inget om dessa stentavlor eller hällristningar!

Vi gick in i de små gränderna och sökte oss till ringmuren som nästan är helt intakt sedan den byggdes på 1500-talet då den var en av de starkaste befästningarna i Europa.

Jag har sett något liknande i Nördlingen i Tyskland. En mur som går runt hela gamla stan och hus som man har byggt vid muren, som bostäder. Jag lyfte blicken och sa till dotterdottern: Jag ska dit upp på muren.

Hennes svar: Du ska då göra allting!

Tre euro fattigare per person plus en massa trappor och vips var vi uppe där männen som en gång vaktade staden patrullerade på 1500-talet.

Nu som då kan man inte klaga på utsikten!

En mysig uteplats med full insyn uppifrån. Här får man tänka på vad man gör. Det mesta avslöjas direkt av folk som går runt på muren.

Ingen fiende så långt ögat kan nå. Bara nutidsmänniskor som försöker föreställa sig hur det var en gång.

En sista blick över taken innan det blev dags att tänka på återresan mot Sverige och gå ner till marken igen.

Vi skrapade lite på ytan i Gamla Stan och det gav helt klart mersmak. Några timmar räcker inte på långa vägar så vi kommer tillbaka och stannar några dagar så att vi hinner se mycket mer av Tallinn och Estland!