Res med mig genom livet

Reser du naken?

Jag gör det absolut inte, utan tar på mig kläder efter väder på resmålet.  Till klädseln hör alltid en bra reseförsäkring. Det kan vara förödande att vara utan. Folk kanske tror att allt löser sig om det finns svenskt konsulat eller ambassad i närheten och att dom fixar allt. Visst kan dom ge ett lån, men om något händer kan det handla om tusentals kronor, kanske mer som ska betalas tillbaka.

Självklart har väl alla (jag vet att det inte är så) en hemförsäkring där det finns en resedel och det brukar fungera väl.

Den tråkiga delen med att resa är att det inte är gratis och jag betalar alltid minst 75% med mitt kort och får på så sätt en extra försäkring som förstärker det som hemförsäkringen har att erbjuda.

Om något händer, kolla alltid med ditt försäkringsbolag  vad som gäller och glöm inte att du har en extraförsäkring om du har betalat med ditt kort! Du kan läsa om det utökade skyddet  HÄR

Jag reser alltså med både hängslen och livrem.

Den som har läst min blogg en längre tid, vet att en god vän plötsligt blev svårt sjuk när vi var i Sydafrika och blev inlagd på ett förstklassigt sjukhus där. Ett sjukhus som Nelson Mandela varit inlagd på och någon höjdare från USA hade också varit där.

Sjukvården i Sverige har något att lära från det sjukhuset – jag lovar!

Du kan läsa mitt inlägg från Milpark Hospital i Johannesburg HÄR

Tänk om personen hade rest naken och utan reseförsäkring hade kostnaden inte stannat under någon miljon svenska kronor. Kanske mycket mer.

Tänk på att det är du som ska ta kontakt med försäkringsbolag och kortutställare om du vill ha ersättning för sjukdom, skador och annat som försäkringen gäller för. Annars kan du bli helt utan! 

Bilderna är från Sydafrika 1. Segling utanför Kapstaden, 2. Godahoppasudden 3. Waterfront i Kapstaden by night!

Tänk om vi inte hade haft försäkring på den resan.