Res med mig genom livet

Vad gjorde vi i Eskilstuna?

Vi åkte bil upp till Eskilstuna i fredags och skulle vara där över weekenden.

Eskilstuna har fått sitt namn efter Biskop Eskil i Tuna stift som var en munk från England som dödades i Strängnäs av hedningar i slutet av 1000-talet och staden fick sitt namn före 1266.

DSC_0721+

När jag var liten skulle man alltid ha saxar och knivar från Eskilstuna. Det var bäst kvalité, enligt mina föräldrar! Eskilstuna var en gång en av Sveriges viktigaste industristäder.

Vi orienterade oss direkt i en av de många städer som jag aldrig förut har satt min fot i! Vi hittade torget direkt när vi gick ut.

Utsikten från hotellet mot stadsparken var helt suverän. Natten till den 25 februari 2009 brann det på ”vårt” hotell som numera är helt renoverat. Det är tydligen en av de största bränderna i Eskilstunas historia.

Vädret var otroligt fint och vi bestämde oss för en promenad till Stadsparken. Vi var nära att hitta en skatt på vägen, men det var ingen som var på hugget för att hoppa i det lite smutsiga och kalla vattnet! Vi gick säkert över bron och Eskilstunaån låg lika blank som innan vi kom.

Röda näckrosor hälsade oss välkomna till parken.

Dessa läckra gräsplymer vajade lite lätt i den svaga vinden!  Dom såg så mjuka ut!

Den här finingen var ett härligt sällskap. Mormors hjärta. Ett av dom!

En liten sluss som säkert användes flitigt när det var full fart i alla industrier.

Industrilokalerna ligger alldeles tysta. Inga maskiner eller hammarslag hördes. Vi gick vidare utmed ån.

Det här paret brydde sig inte ett dugg om att vi passerade, utan låg och njöt i solen på en vassrugge i ån.

Huvudsyftet med resan var inte att upptäcka Eskilstuna, även om det var härligt i det vackra vädret.

Det var dom här killarna som spelade USM för juniorer i handboll.  Här ett litet eftersnack efter en match. Killen med kepsen som är bakåtvänd är storebror till vår andre fining och ännu ett av mormors hjärtan!