Res med mig genom livet

Väckning klockan 03.30, 12 oktober

Det borde vara förbjudet att väcka människor mitt i natten, men den här morgonen var vi tvungna slänga benen över sängkanten innan tuppen hade vaknat!

P1050933

Belöningen kom några timmar senare efter koll i passen, incheckat bagage och annat viktigt som skulle göras!

Soluppgången när man sitter 11 000 meter upp i luften är magisk.

P1050934+

Yippee, alla väskor kom rätt och vi slapp att söka efter någon väska över hela världen! Vi var nu på Fiumicino, en av Roms flygplatser. Vi skulle inte stanna i Rom den här gången, utan vi skulle vidare till Civitavecchia ca 6 mil längre bort.

P1050937+

Där låg hon och väntade på oss! Vi skulle ombord på henne och göra en ”liten” tripp på 9 dagar!

P1050940+

Civitavecchia är en liten mysig stad med ca 50 000 invånare. Vi har varit där två gånger förut och gått omkring på strandpromenaden och förirrat oss in i gränderna. Civitavecchia är först och främst en stor hamn med färjor till bland annat Sardinien, Palermo, Barcelona, Toulon och Tunisien.

Båten får inte lämna kaj, förrän samtliga passagerare har varit med på en säkerhetsövning. Här stod vi avprickade och klara på uppsamlingsplats 16 och fick veta exakt vad vi skulle göra om larmet gick. När vi var drillade tillräckligt, gick många upp på däck för att se när vi startade vår resa.

Ett band från Jamaica lät härliga reggietoner nå våra öron.

Kapten Dimas ”tutade” tre gånger och sakta började Rhapsody of the Seas lämna kajen och det var många som ville ta adjö av fastlandet!

Äntligen var vi på väg mot nya hamnar. Vi hade cirka 20 grader, en liten kylig vind och skyar, men det skulle bli bättre, mycket bättre!

Fortsättning följer!