Res med mig genom livet

The Kitchen

Det här är ingen matblogg och kommer aldrig att bli, men jag kan ju inte förneka att jag äter och gillar mat!

Igår åkte ett glatt gäng till  ”The Kitchen” i den lilla byn Laem Mae Phim.

Minst en bloggare till utöver mig! Ditte måste ju kolla bilderna och se om det finns några hon vill publicera. The Kitchen låg förra året ute i bushen. Det var mörka och lite dåliga vägar dit, så många åkte helt enkelt inte dit, fast maten var god och dessutom billigt!

I år har dom flyttat in till byn och har i stort sett fullsatt hela tiden. Det gäller att komma i tid om man vill ha bord.

Vi låter maten tysta munnen här, men jag lovar att våra munläder var välsmorda nästan från start till mål.

Jag beställde in ”Stir fried vegetables with oystersauce och hackad friterad vitlök”. Jag har snöat in på den rätten på The Kitchen. Så vansinnigt gott! Här äter vi bara med sked och gaffel. Det är bara faranger (västerlänningar) som kör med sånt trams som knivar!

DSC_0198+

Ett glas rött hör till. Notera att det är kondens på glaset! Rött vin serveras kallt i det här landet. Faktiskt gott, men i Sverige skulle jag inte kunna tänka mig det! Notan för L och mig gick på 400 THB, vilket är 100 svenska kronor. Mat plus vatten, en stor Chang (öl 60 cl) och ett glas rött till mig! Nej, vi klagar inte!

Jag tror nästan att man vetenskapligt kan bevisa att ju trevligare man har desto fortare går tiden!

Vi hade en härlig kväll, men som allt annat tog den slut alldeles för fort!