Res med mig genom livet

Fina fisken

Ibland kan man få se hur fiskarna, inte dom som simmar i havet utan de män och kvinnor som drar sina nät från stränderna, sliter hårt för brödfödan.

När nätet är lagt är det ”bara” att dra. Det är tungt, det går långsamt och med små myrsteg drar man sig längre upp på land, för att sedan gå ner till vattenbrynet och ta nya tag.

Äntligen börjar man kunna se nätet och att  fisken som ligger i snart är bärgad. Undrar om fångsten är god den här dagen på Chackpongstranden.

Det ser inte mycket ut. En del fisk längst ner i säcken. Jag har sett  att säcken ibland kan vara så full med fisk att det har varit svårt att få upp den på land. Jag fick förklaringen till varför fångsten är sämre så här års. Vattnet som är över 30 grader varmt gör att fisken drar sig länge ut och finns längre ner i djupet där det är svalare. Om man kommer i november ser det helt annorlunda ut då det bara är ca 26 grader i vattnet och fisken vågar sig in.

När fisken var sorterad så började försäljningen direkt på stranden. Snacka om färsk fisk.

Det blev en del ”snyggingar” bland annat en liten rocka. Taggen som är så farlig på rockan bröt man av direkt och sedan var den firren oskadliggjord. Såld och färdig att tillagas!

Vi var ute på en trevlig restaurang på kvällen tillsammans med Ditte och hennes Bosse. God mat, härligt sällskap, men det låg ingen fisk på våra tallrikar!