Res med mig genom livet

Under ytan

Jag, som västkustbo älskar havet, vågorna och alla skiftningar som blir. Vi ser ju bara ytan och tänker inte på allt som finns under den. En hel värld som vi vet så lite om.

Det är  inte dumt att gå i vattnet och känna värmen från vågorna slå mot benen. Inte så svalkande med sina 30+ grader, men så skönt. Vad finns under ytan kan man undra!

Rena, nästan folktomma stränder är som balsam för själen. På Kims Beach ser det alltid ut så här. Rent och snyggt.  När vinden vänder och därmed också strömmarna, så får vi se vad som finns under ytan.

Några få veckor varje år när strömmarna ligger på i vårt paradis, så ser stränderna ut så här. Människor nära och långt borta dumpar sina sopor i havet och skräpet sköljs upp på stränder någonstans. Det som inte plockas upp åker sedan tillbaka med tidvattnet  och följer med strömmarna när dom vänder till någon annan strand, kanske i ett annat land.

Det är mitt, ditt och allas ansvar att hålla våra hav och annan miljö rent från skräp! Släng avfallet där det hör hemma och ingen annanstans.