Res med mig genom livet

Jag fick korgen

Vi satt och ugglade och ville ut en sväng. Vi tog sarengen och åkte till ortens korgfabrik. Det är inte alltid den är öppen, men vi chansade.

Vi åkte ”second road” eller innervägen som jag kallar den. Man svänger höger i Plong Saway, njuter av fartvinden som blir i 30km/h och svänger höger mot aptemlet. Efter några hundra meter ligger den på höger sida. En sareng med material fanns på plats och då visste vi att butiken var öppen.

Ett soppkök stod också utanför och det var lunchdags. Alla köpte en tallrik soppa för en femma i svenska pengar! Vi blev också erbjudna, men vi hade precis ätit lunch och hoppade över dagens soppa.

Det är inte så noga med varken bordskick eller omgivning. Det viktigaste är att stilla hungern. Helt rätt om ni frågar mig.

Några påbörjade arbeten låg vid sidan och väntade på att bli färdiga. Ett riktigt pillejobb.

Vi gick in i butiken/fabriken och såg oss omkring! Hyllorna var välfyllda med väskor, korgar, vaser och många olika sorters askar, korgar och boxar. Jag skulle inget ha den här gången.

Trots det så fick den här lilla saken följa med hem. Lagom plats för en liten kamera (allt för bloggen) och lite andra småsaker man kan behöva när man går utanför hemmets dörr! Någon korg blev det inte den här gången!

Hej då och tack för alla härliga leenden och fina skratt!

Den här korgfabriken är tydligen känd i hela Thailand och det är roligt att den ligger granne med oss. Nåja nästan i alla fall!

Den som vill se mer av deras utbud kan gå in HÄR och titta på deras utbud. Tack och lov så har bilder inget språk! All text är med ”krullidutter” på thai. Jag förstår inte en enda dugg!

Det var en riktigt trevlig utflykt!