Res med mig genom livet

Götheborg i malpåse

Det är valborg och vi tillbringar den mesta tiden på Bohus Cup i handboll. Kungälvs HK står som arrangör och cupen har 497 lag som har anmält sig.

Kungälvs Herrjuniorer har vunnit sina båda första matcher och som en händelse är det just juniorerna som vi följer.Ett av barnbarnen spelar där.

Morgonens match gick på Lindholmen i Göteborg och vi tog en promenad utmed kajkanten under uppehållet.

Lite grått och lite rått, men Göta Älv finns där den alltid har funnits! Masthuggskyrkan är ett landmärke som dom flesta känner till och sjömanshustrun står på sin pelare vid sjöfartsmuséet.   Hon  ska påminna om de sjömän som omkom under första världskriget. Kvinnan står på ett torn, vars totala höjd med skulpturen når 62 meter över havet. Skulpturen heter egentligen: Kvinna vid havet och är gjord av Ivar Johansson.

Tanken ar egentligen att vi skulle gå ombord på Götheborg eller Ostindiefararen. Hon är en kopia av den båt som sjönk utanför Göteborg 1745 strax utanför Älvsborgs fästning. När hon kommer ur malpåsen ska vi ombord igen på en rundvandring. Vi var med när hon började byggas, så det känns lite extra roligt med henne.

En lite kulen dag som den här, så är det inte många båtar som ligger inne vid kaj.

Det är otroligt inne att bo där de stora varven en gång låg. Billigt är det absolut inte. Vill du ha en lägenhet här så får du lägga upp minst 4 miljoner för en lite tvåa!

Utsikten är helt okay. Stenabåtarna som går till Tyskland ligger och väntar på att jag ska gå ombord, men det får bli en annan dag! Älvsborgsbron är ”still going strong”. Den byggdes 1966 och är numera en del av Göteborgs skyline!

Nu är det strax dags att se match nummer tre för våra pojkar!

Jag håller både tummar och tår för att det ska gå vägen!