Res med mig genom livet

Myggfritt

Sommaren är här och därmed en massa kryp och insekter som vi kan klara oss utan. Myggorna är inte så många ännu på grund av torkan, men dom kommer var så säker.

Jag har några tips som är värda att prova så vi slipper myggorna.

Kokosnötsolja  100 % extra virgin. Jag har använt det hela vintern i Thailand och varit i stort sett utan myggbett hela tiden. Inga bett av sandloppor  heller. Det är bara att smörja in sig morgon och kväll med oljan och myggorna skyr dig. Dessutom lindrar oljan om man redan har fått bett som kliar. OBS! Glöm inte solskyddet när solen står högt på himlen.

Tänk på att oljan stelnar under 25 grader, så i Sverige häller vi upp den i en burk och tar en klutt och smörjer in oss med.

Tips nummer två är att sätta hela nejlikor i en delad lime och man slipper myggorna helt när man sitter ute en varm kväll. Jag har inte provat detta själv, men det är värt ett försök tycker jag. Det luktar i alla fall gott för oss människor och är dessutom dekorativt.

Packa ner hela nejlikor när du reser till varmare trakter nästa gång.  Det tänker jag göra!