Res med mig genom livet

Alperna för 23 år sedan

Den som har följt mig länge, vet att jag som ung  gick i skola i Lausanne, Schweiz  och alpländerna finns för alltid i mitt hjärta och jag har kommit tillbaka några gånger.  Efter ett år i Schweiz, blev jag nyfiken på Österrike och 1993 tog jag med mig gubben och vänner som vi rest mycket tillsammans med.

Vi åkte till Zell am See och året var 1993. Det är alltså 23 år sedan som vi åkte  över sjön och gick  en vandringsled upp mot en utsikt som slår det mesta.

Här gick vi, tre gnälliga tjejer. Vi orkar inte mer. Vi vill inte gå högre upp. Grabbarna tog ledning och sa: Bara 25 meter till…… och 25 meter till….. och 25 meter till.

Belöningen kom till slut och vi var nöjda med det. En underbar sommardag. Dimman och regnet som dagen började med var som bortblåsta. Tänk där satt vi för 23 år sedan och väntade på något med humle och malt i.

Vägen ner är lika lång, men det går lättare när man har fått sin belöning. jag minns att vi sjöng låtar i Sound of Music just här.

Dom flesta  vill åka Till Alperna på vintern och ta sig ut för branterna med skidor på fötterna. Jag är en sommarmänniska, men kan tänka mig att åka ner när snön ligger vit och packad i pisterna och uppleva gamla minnen, sedan skoltiden i Schweiz.

På helgerna åkte vi till Gstaad, Chatel och Montreux för att åka skidor.  Det kanske är dags att åka till Zell am See  igen och uppleva vintern där.

Jag anmäler mig som frivillig på ständig before och after ski, gärna mitt i backen. Sitta ner och njuta av solens värmande strålar! Det skulle passa mig precis.

 

Inlägget är skrivet i  samarbete med Lion Alpin