Res med mig genom livet

Köpt billigt – betalat dyrt

Jag brukar köpa färsk frukt av frukttanten när hon kommer med nyplockade bananer, ananas, mango, guava och annat godis när jag är i Thailand. Det kostar nästan ingenting och nyttigt är det också.

Bilden på guava är lånad från nätet!

Guava som är en myrtenväxt är riktigt god. Den smakar lite åt päronhållet och köttet är lite krispigt.

En kväll satt jag med en liten klyfta i handen och tog ett bett!

Ve och fasa, jag bet i en kärna och det gjorde ont ända upp i skallen. Smärtan försvann, men en obehaglig känsla infann sig runt tanden. Jag gick till min tandläkare i Sverige och både hon och jag insåg att roten var trasig och inflammerad. Detta innebär att vi har dragit en framtand och måste sätta in en bro.

Hålet i min plånbok blir rejält!

Detta är mat som jag kommer att hålla mig till nästa gång jag är i Thailand.

Var försiktig när du äter Guava, oliver med kärna och annan frukt som kan ställa till det i din mun!