Res med mig genom livet

Ett besök i Uddevalla

Min älskade mormor bodde i Uddevalla och jag tillbringade många månader hos henne varje år tills jag började skolan. Vi åker dit ibland och går i minnenas allé.

Vi besökte goda vänner som kom med idén att åka ut på Byfjorden via Bäveån som ligger i centrala Uddevalla. Vädret var till en början helt ok, men det skulle tjockna till ordentligt!

DSC_1030+

Utsikten från husen utmed Byfjorden har första parkett och kan njuta av en fin utsikt!

Ålekråkorna eller Storskarvarna tar en paus mellan jakterna på fisk.

Uddevallabron, som enligt mig är en av de vackraste i Sverige, kan vi se lite längre bort.

Vi glider förbi Gustafsberg. som är Sveriges äldsta badort med sina 200 år på nacken. Man skulle dricka brunn här. Ett glas i halvtimman ansågs vara nyttigt.

Fram till 1850-talet var Gustafsberg Sveriges lyxigaste havsbadort och förutom hälsosamma bad gick man på  promenader i parken och hade andra trevligheter för sig. På kvällarna kunde man roa sig i Societetssalongen med musiksoaréer, teateruppträdande och fina baler. Familjerna tog  hit sina giftasvuxna döttrar i hopp om att hitta en framtida passande svärson.

Hungern gjorde sig påmind och vi gick iland vid Lindesnäs för en brunch. Villa Lindesnäs var sommarbostad från 1916 med ett kanonläge på en klippa vid Byfjorden. Villan var i privat ägo fram till 1959.

Strax innan vi gick in för brunch kom regnet ikapp oss så alla satt inomhus och åt. Goda vänner och min  bättre hälft!

Vi fortsatte med båten förbi Uddevallabron och det blev allt gråare med dis och regn. Det blåste i alla fall inte!

Båten har vänt och vi är på väg tillbaka till Uddevalla!

Några tappra kanotister hade gett sig ut i busvädret och jag la ner kameran i väskan.

Jag rekommenderar verkligen en tur till Uddevalla, den lilla staden med ca 22 000 invånare. Passa på att ta en tur med båten Sunningen. Vi hade en härlig tur och jag kan förställa mig hur fantastiskt det är om solen visar sig.

Tipstack till våra vänner som kom på det här!