Res med mig genom livet

Ett gammalt dass finns kvar

Uddevallabesöket var inte bara en båttur och en träff med goda vänner!

DSC_0016+

Det som finns kvar av Sörkällegatan 8, är vedbo, förråd och troligen ett dass. Här växte min mamma upp tillsammans med kusiner.

DSC_0024

Huset är sedan länge borta och likaså personerna på bilden. Här bodde två döttrar med sina familjer och föräldrar.

Lagfarten för huset som min mormors pappa köpte finns hos mig. Daterat 31 juli 1905. Huset köptes av en friherre som sålde huset för 3 446 kronor. Se lagfartsbevisets text.

Min fantasi sätts i rörelse. Här har mina nära släktingar gått många gånger!

Här står familjerna mitt i vintern och blir högtidligen fotograferade. Min mormor berättade att hon och hennes syster turades om att gå ut på kvällarna. Den systern som ”höll ställningarna” la sig ytterst i utdragssoffan och innerst var det riggat med kuddar så att den stränge pappan skulle tro att båda döttrarna låg i sin säng.

Jag vet inte vem som äger fastigheten idag, men jag skulle vilja öppna dörrarna och se vad som finns därinne.