Res med mig genom livet

Fika på Brobacka Kaffestuga

Dottern rekommenderade Brobacka Kaffestuga som öppnades 1954 av någon som hette Anna-Greta Ahlströmer. Kan det möjligen vara en släkting till Jonas Ahlströmer som introducerade potatisen i Sverige?

Vår GPS var inte på alerten och vi fick ”känna oss fram” Detta borde vara Brobacka.

Absolut. Jag känner igen det från deras hemsida. Vi är nu inte så långt från Alingsås. Kaféernas stad! Mittendelen av kaffestugan är från 1700-talet.

Det känns som att komma in i en gammal lanthandel. Läckert!

Jag beställde en macka med brieost, rökt kalkon på en skiva nybakt bröd.  Mums. Dom har en speciell sorts våffla, men det får bli nästa gång vi kommer dit.

Vi bestämde oss för en promenad i de vackra omgivningarna ner till sjön Mjörn. Trappan ner var vad man säger ”snorhal”. Jag gick först och varnade de andra. Därefter kom vi  till en spång som var ännu halare. Fullt med fuktiga alger.

DSC_0037+

Det slutade med att jag drattade på ändan och satte mig på foten. Nu sitter jag med en kall våt handduk för att lindra en eventuell svullnad. Hoppas inget är trasigt i foten. Det lät faktiskt så när jag gick omkull!

Bära sig åt!

OBS! Detta är inget sponsrat inlägg!