Res med mig genom livet

Lättstörda golfare

Jag sitter med foten i paket sedan vurpan i förra veckan.

Det är ingen fara med foten, men det är lite svårt att gå. Tack och lov så är det fullsmockat på TV från OS i Rio. Trots dopningsskandaler finns det otroligt många härliga idrottare som alltid ger sitt bästa följda av publikens jubel.

Vår egen Sarah Sjöström ett mentalt fenomen som går in i sin bubbla innan loppen. Fokuserar stenhårt på sin uppgift innan startskottet går. Publiken på läktarna viftar med flaggor, hejar för fulla muggar och stöder på så sätt sina favoriter.

Usain Bolt från Jamaica gjorde det igen! Visade vem som är bäst! Han har en helt annan arena är simmarna. Många tusen människor runt banorna kan se många grenar avgöras samtidigt. Det är fantastiskt att se hur friidrottare från alla världens hörn kan hitta rätt och fokusera på sin uppgift trots allt som händer runt omkring.

Henrik Stenson, denne glimrande golfare, tog ett  OS-silver igår. Vilka slag dom slår och långt också. Publik i massor, men det ska vara knäpptyst. Ingen får ta fram en kamera och ve den som har en mobil som låter. Vad är det för fel på golfare? Kan dom inte gå in för en uppgift utan att det är knäpp tyst runt omkring?

Frågan är om dom är lättstörda eller lätt störda!?

Förslag: Spela utan publik eller samla ihop till öronproppar till det gänget.

Stefan Holm vår fantastiske höjdhoppare som tog guld i Athen 2004. Nerverna i dallring, ett par djupa andetag, några snabba steg mot ribban och – över!

Vinsten var klar.

Trots ett fasligt liv på läktarna kunde han koncentrera sig på sin uppgift fullt ut!

Som sagt – vad är det för fel på golfare??

PS. Bilderna på idrottarna är lånade från nätet!