Res med mig genom livet

Ladies view eller….

…. utsikt för damerna.

Ring of Kerry  är ett ”måste” om man är i Irland. Många turister, men ändå förvånansvärt gott om utrymme.

Ring of Kerry är en rutt som går runt på halvön Iveragh som ligger i sydvästra hörnet i Irland. Mäktiga naturscenerier i stort sett hela vägen och dessutom pittoreska byar.

Ladies veiw ligger högt och man kan se långt. Både sjöar, ängar och berg.

Hit upp åkte damerna, åt en picknick och njöt av utsikten.  Drottning Viktoria besökte den här platsen 1861 tillsammans med ett antal damer. Herrarna hade något ”viktigt” för sig. Man skickade helt enkelt bort damerna och kusten var fri!

DSC_0499+

När medelklassen fick reda på att drottningen varit här så skulle alla damer hit upp. Snacka om masspsykos. Vägarna var dåliga, kläderna var nog inte så bekväma i den här miljön. Skorna vill jag inte ens tänka på. Jag hade rejäla sandaler och var ändå tvungen att titta var jag satte ner mina fötter.

Det var inte lätt att slita sig och åka vidare. Kan ni föreställa er damerna mad sina vackra klänningar och obekväma skor häruppe?

Det gäller att vara försiktig i dom här trakterna! Det finns småfolk och vättar i skogarna i Killarney National Park där Ladies Veiw  ligger.

Vi såg oss noga omkring när vi åkte ner igen. Inga vättar eller annat knytt visade sig för oss. Varken elaka eller snälla!

Ladies View från andra hållet. Vi var nere på fast mark och alla i bussen kunde andas ut!