Res med mig genom livet

Shopping i Ban Phe

Det var lite småmulet igår, så det passade bra med en tur in till Ban Phe för lite shopping. Vi tog ”grisbilen” in eller Songtaew som den egentligen heter.

Vi samlade mod innan shoppingen med att gå ut på piren en liten stund och tittade på fiskebåtarna. Vissa behöver nog målas om.

Hej, var kommer ni ifrån? Ahhh, Sweden… välkomna till Thailand, hoppas att ni trivs här. Dessa underbara thaiare. Man kan inte annat än att tycka om folket i det här landet!

Äntligen dags för shopping, tyckte vissa. Det var rätt tidigt på förmiddagen och trafiken var fortfarande rätt lugn inne i Ban Phe.

Trupperna samlar sig, kollar in vad som finns och shoppingen är igång.

Storlekarna är inte alltid för västerlänningar! I alla fall inte för mig!

Lite ögongodis, men inte mer. Jag köpte ingenting, men ett antal saronger, barnkläder  och badbyxor fick följa med hem till Palm Leaf.

Vi ville ganska snart tillbaka och fick vänta på grisbilen en halvtimma i värmen.   Den var mer än välkommen. Fartvinden va så skön. Nästan så vi kunde betala för den.

Hållplatser existerar nästan inte. Det är bara att ringa på en knapp i taket, så stannar föraren. En tur med grisbilen kostar 20 baht. ca 6 kronor. Värt varenda baht.

Vi som bor på landet tycker att det är suveränt att åka ”kommunalt” när vi ska någonstans.