Res med mig genom livet

Köpt nya glasögon hos Mr Nit

Mina gamla glasögon var nästan  inte värda namnet längre  så det blev ett besök hos Mr Nit inne i Ban Phe.

Det är alltid lika roligt att komma in där för Mr Nit bjuder på stor show när man provar ut nya glasögon.

Innan vi började med att ställa in synskärpan valde jag bland alla bågar och fastnade för en Ray-Banbåge. Mr Nit anpassade den genast efter mitt ansikte och huvud. Sedan blev det dags att titta i en apparat som mätte mina ögon.

Här har vi kommit lite längre. Det är inte lätt att vara på alerten och snabbt veta vad eller vilka glas som blir bäst. Här har vi tillsammans hittat den skarpaste ”synen” för mig.

Efter detta moment fick jag titta i en ”spegel” med mina Ray Banbågar på. Jag skulle titta på en blå punkt i spegeln. Då kom mitt ansikte och ögon fram på en skärm med prickar, ränder och diverse uträkningar på hur de progressiva glasen skulle slipas. High Tech. Har aldrig sett sådant i Sverige!

Tre dagar senare blev det dags att hämta de nya brillorna. Lazy Cat tog emot och önskade välkommen!

Glasögonen var färdiga och jag fick många ord på vägen om hur jag ska sköta min glasögon. Specialdu k för putsning av glasen fick jag extra förutom den vanliga.

Jag beställde fotokromatiska glas dvs att dom ändrar färg beroende på hur ljust det är. Jag fick lära mig att det är ”old fashioned” Det finns mycket bättre tekniker idag. Nu har jag glömt vad det heter, men glasen är Varilux Physio 360. Har det kommit till Sverige ännu?

Oups! Här upptäckte jag att mina gamla glasögon skulle bytts ut för länge sedan. Det var ett tag sedan jag kunde se min omgivning så här klart!

Tack Mr Nit för ett kanonjobb!

PS. Jag har fått frågan om hur mycket det kostade. 23 000 thb (knappt 6000) svenska inklusive undersökning, bågar, progressiva glas, den moderna varianten av fotokromatiska glas…  Rubbet med andra ord! Jag var inte ute efter det billigaste, utan det bästa! 😉