Res med mig genom livet

Jag gjorde det igen….

När jag är i Thailand, frossar jag i färsk frukt. Helt nyplockad och lagom mogen. Jag brukar köpa av frukttanten, men ibland sviker jag och köper i en fruktvagn.

Där skär dom upp frukten i lagom bitar och lägger i en plastpåse, med en pinne att sticka i frukten så man kan äta med en gång.

Allt låter väl hur bra som helst? Ta en extra titt på gröningarna nere till vänster. Det är ena riktiga luringar. Guava. Det finns kärnor i fruktköttet som nästan inte syns, men är hårda och förrädiska när man biter i dom.

Det fick jag bittert erfara förra året. Jag bet så hårt att en framtand gick sönder på tvären, nere vid roten. Den gick inte att rädda, utan fick dras, vilket innebär att jag fick en brygga eller bro som dom säger nu. Det blev ett rejält hål i plånboken vill jag lova. Jag som normalt är försäkrad upp till tänderna har ingen tandvårdsförsäkring.  Jag har kikat på  att försäkra hos Allra, men jag är nog  både för gammal och har för dålig tandstatus.

Nu har jag gjort om bravaden när jag bet i ett grönt äpple. En bit av en kindtand har lossnat. Skadan är inte lika stor som sist, men det måste åtgärdas.

Om min tandläkare läser detta så vet hon att hennes plånbok  kommer att bli välfylld  om några veckor.

Ska jag sluta äta frukt??