Res med mig genom livet

Varm eller kall pool

Vi rör oss mellan den kyliga världen, Sverige, och den varma världen, Thailand. Jag tänker då närmast vintertid. Vi vill slippa vintern så mycket som möjligt. Vitt vatten, alltså snö, klarar vi oss helt utan. Det är vackert på bild, men inte mer.

Människokroppen är konstig. Vi kan frysa när det är 24 grader varmt i Thailand och svettas när det är likvärdiga grader i Sverige.

Det allra konstigaste är när man badar.  Vi har nästan backat vid 24 grader i vattnet när vi är i Thailand och kan tycka att 24 grader är lite kvlmigt här i Sverige.

Förklara det den som kan. Jag kan det inte!

Splash! Landningen gick bra och det var 28 plus i vattnet. Varje morgon har vi vattengympa i poolen. Klockan är då  bara 9.00 och om det har varit lite svalt på natten, så märks det. Vi har pratat om att vi skulle vilja ha en stor doppvärmare som håller en stadig temperatur. När det blir för varmt skulle  ett kylaggregat sättas på och en poolvärmare när det blir för kallt.  En utopi skulle jag säga, men man kan ju alltid önska.

Dottern kommer gärna och hälsar på några veckor. Här ligger hon  på en uppblåsbar strandmadrass och mediterar. Så mysigt och avstressande.

En himmelsvid skillnad mot i Sverige.  I vårt lite kyliga land räcker det bara med den delen som värmer vattnet i en pool.  Det kan bli dyrt om det är en kall sommar. Jag antar att en poolvärmare drar massor energi, så det blir att bita ihop om det är kallt och stanna uppe med en bra bok.

Inget är väl så underbart som en varm, stilla kväll? Ett kvällsdopp är inte helt fel, men den här kvällen fick poolen ligga stilla utan bad och plask.

Tänk vi har det bästa av två världar.