Res med mig genom livet

Vilken är Drömresan?

Vi har alldeles nyss kommit hem från en fantastisk resa till Island och jag fick frågan av en vän om det var vår drömresa. 

Jag tänkte lite och visst var det en drömresa.

Alla resor som vi gör är något vi drömmer om att göra och alla resor har korn av drömmar i sig.

Islands natur gör att man nästan tappar andan, vackert och rent överallt! Uppskattas. Utsikten är från en fikastund. En våffla med vispgrädde och sylt till det facila priset av 125 svenska kronor per styck.

Varje stopp vi gjorde, var som en saga. Vi var ju på sagornas ö. Det bästa av allt är att det inte är mycket trafik på vägarna, förutom strax utanför Reykjavik då. Ingen hets, utan man kan köra långsamt om man vill se sig lite extra omkring, utan att gå ut.

Först ombord på bussen innan vi åkte vidare. Resan gav så mycket mer med en lokalguide som inte guidade, utan marknadsförde sitt land med kärlek och stolthet. Dessutom var han, Ellert, otroligt kunnig i allt man frågade om.  Lite charmigt var det också att han talade någon blandning av de nordiska språken. Det passade perfekt på Island.

Vart  vår nästa drömresa går vet vi inte än, men någonstans i Sverige är ett hett tips.  Det är ju snart sommar och då är det som vackrast i vårt eget land.

Inläggen från Island kommer att fortsätta ett tag till, men när frågan kom upp om drömresa, så blev det ett inlägg just nu!

Vilken drömresa har du?

Någon du redan gjort, tänker göra eller bara önskar att du får göra?