Res med mig genom livet

I hasorna på IFK Kristianstad

Det är en lätt överdrift, eller om sanningen ska fram är det en stor överdrift! De oranga, Kristianstad, är svenska mästare i handboll för tredje året i rad och spelar naturligtvis i Elitserien även nästa säsong.

Våra killar spelade i div 2 västra säsongen 2015-16 och gick till vår stora glädje upp till div 1 södra 2016-17.  Det gällde att hålla sig kvar, för konkurrensen var hårdare ett snäpp högre upp.

Vad gjorde killarna? Dom gick upp ytterligare en serie och ska spela i Allsvenskan till hösten och då gäller det att hålla sig kvar, utan att åka ner ett steg.

Kan dom göra om bravaden och gå upp i Elitserien och bli en konkurrent till Kristianstad nästa säsong? Jag skulle inte tro det, men alla matcher ska spelas och bollen är rund. Större under har hänt!

Vi brukar sitta på läktaren och heja på de våra och uppskatta bra saker från motståndarna.

Bilden är från 2014

Flera av dessa juniorer är kvar och försöker komma allt högre upp i seriesystemet.

Jösses, så kul det skulle vara att få se vårt lag Kungälv HK spela seriematcher mot IFK Kristianstad.

Man måste sikta mot månen för att nå trädtopparna och drömmar är helt gratis och måste inte alltid vara verklighetsförankrade.

Det här var några gäng som jagade IFK Kristianstad 2015 och det gick sådär.  GUIF mot Ricoh i Eskilstuna.

Nu gäller det att kavla upp ärmarna, spotta i händerna och börja jakten även om det blir svårt att gå upp en serie till för våra killar från Kungälv.

Vill du läsa mer om handboll så finns handbollskanalen HÄR