Res med mig genom livet

Rockhelgen, tionde året

Den sista helgen i augusti är det tradition att åka till Mariestad för årets Rockhelg. I år var det elfte gången, vilket blir 10-års jubileum. Tyvärr ryktas det om att det var sista året.  Det kan ha varit avslutningsåret 2017, men hoppet är det sista som överger människan.

Det är så bra att det är spel på två scener, som publiken vandrar emellan. Alltid soundcheck på den ena scenen när det är full fart på den andra.

Det är musik två kvällar på raken med början fredag kväll. Hela lördagförmiddag är vikt åt att upptäcka Mariestad vid Vänern.   En härlig sysselsättning.

Våra närmsta grannar i Thailand dök upp som gubben i lådan på fredagskvällen. Här sitter Mr U i hårdträning inför lördagens utmaningar! Mrs I ser till att maken sköter sig!’

Full fart på torget i det fantastiska vädret.

Hur många minns den gamla tidens telefonkiosker?? Jag är tillräckligt gammal för att ha ringt från en sådan.

Dags att vända tillbaka till Karlsholme för mera musik. Herrarna gick före medan vi njöt av dagen.

Varje år, så lottar man ihop några band. Jag tror att det var fem i år. Deltagarna får några timmar på sig att hitta på namn till gruppen och repa innan tävlingen drar i  gång. The Hillside Band vann i år. Trummisen är normalt gitarrist.  Kul att spela andra instrument också. Grattis till vinnarna!

Mat det måste magen ha. Familjen Lindqvist laddar inför kvällen med en härlig buffé.  Utsikten är det absolut inget fel på!

Folk brukar jamma överallt på campingen Har man instrument och kan spela på det, så är det bara att hoppa in. Publiken stannar gärna en stund och lyssnar. Det är musik i varje vrå.

Det är bara att lyssna på lite jam i förtältet!

Dansbandskillarna från Callinaz bytte genre  och blev ”Hakans Vänner” för en kväll.  Här eleganten ifrån vidderna av Eddie Meduza. inte alltid helt rumsrent men kul, tycker jag!

Nu håller vi tummarna för att det blir en rockhelg även 2018.