Res med mig genom livet

På en strand i Island

Vi gjorde en rundresa i Island i våras, som några kanske kommer ihåg. När jag nu tittar på bilderna kan jag dela med mig av stopp vi gjorde, som inte har setts i den här  bloggen ännu.

Direkt när jag satte min fot på stranden och kände lukten av salt hav och tång, kände jag mig som hemma.  Det kunde varit en lite kylig höstdag i Sverige, men ändå inte.’

Dimman låg rätt så tät på  lite längre håll. Om man har tur kan man finna någon sorts halvädelsten här.  Vi var ju inte dom första som sökte efter  en skatt, så chansen är väl ganska obefintlig att hitta något. Är det inte självaste Marresmams som står därborta?

Vissa började leta på en gång, medan jag blev fascinerad av färgerna på klippan i bakgrunden.

Jag tittade ner vid mina fötter och såg dessa ärgfärgade stenar som fick följa med hem.  Ingen visste namnet på stensorten, men att det är fullt med mineraler är det ingen som helst tvekan om. Jag gillar dom, men min man säger: Vad ska du ha dom till? För en gångs skull blir jag faktiskt svaret skyldig!