Res med mig genom livet

Gratis match på Lilla Ullevi

Egentligen heter det Gamla Ullevi, men är faktiskt nyast av våra båda Ullevier.

ÖIS, laget i mitt hjärta skulle möta  Gefle och det var dessutom en gratis match eller Enkronasmatchen som den egentligen heter. Laget blir sponsrat med en krona per åskådare av olika företag och supporters.

Vi kom tidigt, hade tur och fick tillgång till en loge.  Tack Björn Nilsson. Mysigt om det skulle bli lite kyligt!

Allt måste vara perfekt inför matchen så planen vattnas för bästa resultat.

Kärlek och trohet är ÖIS fansens slagord. ÖIS är laget som spelade den första fotbollsmatchen i Sverige mot Lyckans Soldater på Heden mitt i Göteborg. Året var 22 maj 1892. ÖIS vann dessutom det första SM-Guldet 1896! Det är ett anrikt lag som är mitt lag!

Klacken håller på att samlas.  Det blev många fler som var på plats vid matchstart. Trummor, sång och hejaramsor hördes under hela matchen. Några är hesa idag! Klacken visade hur fans ska vara på en match.  Tack ska ni ha – det gjorde ni bra!

Matchen slutade 1-1. ÖIS tappade två poäng och vi var nästan 5000 personer som var med på 1 kronasmatchen.

En riktigt trevlig kväll i den ljumma höstkvällen.