Res med mig genom livet

Tvättdag

Vi får ofta frågan vad vi gör när vi bor här. Vadå gör? Det är ju något hela tiden. Man behöver bara kliva utanför dörren så händer det alltid något. Kläder har vi på oss, så det blir en del tvätt. För det mesta sköter vi den själva och ibland lämnar vi in saker som vi vill ha strukna.

Vi har ca 500 meter till tvätten. Vägen dit är helt ok.

Det kostar 20 baht (ca 5 kronor) för en maskin. Det finns några att välja på, så det är bäst att kolla vilken som ser bäst ut! Eget tvättmedel får man lägga i. I Thailand tvättar man i kallt vatten, så det duger inte med svenska tvättmedel. Thaimedlen är bra, anpassade för maskintvätt i kallt vatten.

Medan tvätten blir ren åker vi hem i cirka 1 timma innan det blir dags att hämta den.

Färdigt! Till mina barn: Där ser ni att pappa vet hur man tvättar!

Några timmar i solen på balkongen innan det är dags att lägga in i skåpen. Det luktar så gott när tvätten har hängt ute och torkat!