Res med mig genom livet

Ibland måste man.

Vi var tvungna att åka in till Ban Phe för några ärenden och startade tidigt innan det hade blivit för varmt!

Vi åkte genom den vackra långa allén in till Ban Phe, redan innan klockan 10.  Vi skulle till banken och hade bunkrat med några säckar tålamod.

Det var redan öppet i butikerna när vi åkte genom Ban Phe. En ny sarong någon? Innanför finns det kläder och annat att köpa. Prutat och klart!

Prick klockan 10.00 öppnade vi dörren till banken och där var redan fullt. Bankvärdar går omkring och hjälper till om det behövs. Någon fick lämna tumavtryck när vi var där och väntade på vår tur.  Allt sker inför öppen ridå. Inga galler eller glasrutor mellan bankfolk och kunder.  Varje ärende tar lång tid. Det är massor som ska fyllas i och skrivas under. Vi skulle ”bara” byta bankkort, men det var säkert tio olika papper och skriva under. Det var ändå bara ett pytteärende.

Det är mycket vanligt att man har bilder,tavlor, på Kungen i butiker, hotell och banker. Det lite mer ovanliga är väl att Kung Bhumibol inte är nerplockad och att den nye kungen hänger som ”huvudnumret” En liten fingervisning om hur älskad den gamle kungen var och fortfarande är. Drottning Sirikit lever ju och är mamma till Maha Vajiralongkorn, som efterträdde sin far!

Nästa måstestopp var hos Mr Nit, vår ”hovleverantör” av glasögon. Han håller till mitt emot Olearys S.B.D Det är en hel show att komma in till honom. Skicklig är han dessutom.

Mr. Nit in action. Jag tycker det ser lite tandläkaraktigt ut på den här bilden, men man bedrar sig.

Efter besöket hos honom åkte vi hem . Det hade hunnit bli 35 grader och fartvinden kändes nästan som en blåslampa!