Res med mig genom livet

ÖL, Öl, Öl

Jag fick en fråga om öl i Thailand och jag är inte rätt person att göra en recension för jag dricker bara öl någon gång ibland. Inte med någon glädje, men jag blev ändå lite intresserad.

Första gången vi var i Thailand fanns det bara Singha. Vissa tycker om att dricka den med is. Singha är det enda ölet i Thailand som har kungligt tillstånd. 1933 började man tillverka Singha. När vi första gången smakade de kungliga ölet, kunde alkoholhalten variera stort. Man visste inte om det var extra starkt innan man hade druckit sitt öl.

LEO är Singhas lågbudgetmärke. Lite billigare, men det finns folk som föredrar det. Jag har nog aldrig smakat det, men de är ett av de tre stora märkena.

Chang som betyder Elefant på thai är den yngsta ölen av dom tre. Chang startades 2006 för man ville ha en thailändsk öl av internationell kvalitet. Billigare än dom andra dessutom. Fyra år efter grundandet var Chang den mest sålda ölen.

Thailand är ett ganska ungt öl-land om man vet att vårt kära Pripps, som numera är danskt, startades redan 1828.

Något att tänka på är att det är förbjudet i Thailand att ta selfies tillsammans med en öl. Man kan då påverka ungdomar i fel riktning.