Res med mig genom livet

Hej Vancouver

I går blev det lite stressigt. Vi skulle åka till Vancouver via Amsterdam med 1.5 timmar mellan planen. När vi satt i planet från Sverige talade Kaptenen om för oss att vi var tvungna att vänta minst 30 minuter innan vi fick starta. Jaha, skulle vi missa planet till Kanada och hinner väskorna lyftas över.

Vi hann och trötta efter resan och tidsomställningen (Sverige ligger 9 timmar före) gick vi ut från hotellet på en promenad.

Varmt och skönt så långt. Solen uppe,men strålarna nådde inte ner till marken.

Det är läckert med glashus. Andra hus kan spegla sig i det och njuta över hur vackra dom är.

Vi gick ner mot hamnen och såg oss omkring.

Käre maken fick lite att titta på. Arbetsskadad efter många år i hamnen hemma. Ögongodis för honom alltså.

Vi såg många amfibieplan som landade på vattnet och fantasin sattes genast igång. Kanada är de stora viddernas land. Vilka uppdrag har dom och vart åker dom?

En liten del av Vancouver omringad av mäktiga snötäckta bergstoppar. Vancouver ligger vid kusten Lower Mainland i British Columbia i Kanada. Den har fått sitt namn från den brittiske kaptenen George Vancouver, som utforskade området på 1790-talet. Vancouver blev stad 1886.

Naturen är aldrig långt borta här och Vancouver har en spännande historia med olika indianstammar som har levt här och naturligtvis guldruschen!

Efter vår promenad gick vi tillbaka till hotellet, tittade på varandra och sängen lockade mer än allt annat! Vi hade varit vakna i nästan 24 timmar!