Res med mig genom livet

Årets utflykt till Donsö

Det är alltid lika mysigt att komma ut i skärgården, speciellt om man har vänner som man kan hälsa på.

Donsö ligger i Göteborgs södra skärgård och man kommer dit via båt från Saltholmen. Resan spårvagn från City och båt kostar 28 kronor enkel väg.

Hjärtat på Donsö är den lilla hamnen. Man landar mitt i smeten. Jag njuter alltid lite extra av de första andetagen när jag känner doften av hav och tång.

Det gäller att inte få soppatorsk under semestern. Man får stå i kö för att få dom dyra dropparna i tanken

Donsö är det tredje största rederisamhället i Sverige efter Göteborg och Stockholm.

Världens rederitätaste plats. Så kallas Donsö – fiskesamhället som blev en global mittpunkt inom oljefrakt. Runt Donsö hamn trängs åtta rederier som tillsammans omsätter över två miljarder kronor. Enligt GP 2017.

Restaurang Isbolaget sett från baksidan! Där kan man frossa i läckra räkmackor. Naturligtvis inga före detta frysta räkor!

Gammalt och gistet. Om ett litet hus kunde berätta om tider från förr, skulle vi nog få höra hur hårt det var på sjön med fisket.

Bild Annika Jansson

Två Västkustbönor på Isbolaget!

En paus på promenaden. Dotter och dotterdotter!

Det finns så mycket att göra och se på Donsö. Vi har någon gång gått ön runt på stigar, i skog och genom trånga gränder. För den som vill bada finns det badplatser. Det är ju en ö för sjutton!

En egenutnämnd hamnvakt finns det också minsann!

Snart dags för fiske kanske!

Dags för hemfärd! Efter ca 1.5 timmar med båt, spårvagn och en liten promenad var vi hemma efter en härlig dag i skärgården med salta vindar och trevligt sällskap!