Res med mig genom livet

Thailand på gång?

Hösten har landat i Sverige och det börjar suga i restarmen på många. Thailand hägrar för en del och planeringen har börjat inför säsongen.

Lotusblomman, Thailands nationalblomma står där stolt, men det finns grus i maskineriet. Människorna i Thailand förbrukar 76 miljarder plastpåsar varje år, som hamnar lite här och där. Mycket under ytan i våra hav. Syns inte finns inte!

En strand helt i min smak. ren och snygg. Tyvärr är det inte alltid så!

Efter en storm fanns detta kvar på en strand när vågorna hade dragit sig tillbaka! Detta får fiskar och andra vattenlevande djur i sig och dör av all plast som kommer ner i deras magar!

Thailändarna kom ut för att städa och göra allt fint igen – men på sitt sätt! Man krattade all skit tillbaka till havet. Syns inte, finns inte enligt dom.

Utbildning, information och ett annat tänk behövs. En kortfenad grindval hittades död på en strand i Sonkhlas (var det nu ligger) med 8 kg plast i magen! Gräsligt!

Marinbiologer vill att den Thailändska regeringen inför omedelbart stopp för alla engångsplastpåsar!

Regeringen har en diffus plan. Då alla engångssaker som innehåller plast ska förbjudas! Typ någon gång innan 2022.

Tills dess får vi alla ta med oss skräp som vi hittar på stränder och kuster runt om i världen så det inte åker ut i havet igen.

Trots allt kommer det att bli en underbar vintersäsong hoppas jag!