Res med mig genom livet

Lissabon, Portugal

Jag har aldrig förut varit i Lissabon, men nu var det dags. Jag hade läst mig till att Portugals huvudstad ligger på 7 kullar, precis som Rom, Lissabon är dessutom en av världens äldsta städer. En halv miljon invånare bor och verkar där.

Det första jag gör när vi kommer till en ny hamn är att dra bort gardinerna, gå ut på balkongen och ta en bild. Ett första intryck är alltid bra.

Efter frukost gav vi oss ut på stan. Jag ville till den gamla stadsdelen Alfama. Det ingick inte i planen att åka dit. Man hinner se mycket mer på en promenad.

Det är rätt intressant att många hus och gränder är smyckade med kakel. Portugal är världskänt för sitt kakel sedan urminnes tider!

Lissabon är backigt, hur backigt hade jag ingen aning om, men skam den som ger sig. Den här spårvagnen hade jag gärna klivit på.

När benen går trögt är det bra att stanna och ta en bild. Där var vi nästan över takåsarna.

Man kan sätta sig och vila i en katedral också. Först tyckte jag att den var grå och tråkig, men belysningen gjorde ett varmt intryck.

Jag kunde inte låta bli att ta en bild på predikstolen. Tyvärr var det avspärrat så jag kom inte närmare.

Dags att gå vidare uppåt. Titta noga på huset där tvätten hänger, så ser ni att fasaden är kaklad!

Synd att det inte syns på bilden hur brant det är, men det blommande trädet är fint!

Det här trädet fick växa hur det ville. Vilka fantastiska rötter det har! Ett Knotträd.

Uppe så långt som jag ville gå. Inte en meter till i uppförsbacke. Jag är ingen självmordskandidat!

Nere på fast mark igen i värmen. Det var hälften så långt ner som upp. Vår kära GPS hade lagt till ett antal meter. Ser ni kakelplattorna på husen?

Tillbaka till båten för nya platser att besöka!

Häng med!