Res med mig genom livet

Möten

Upplevelserna på en kryssning är många. Både iland och ombord på båten. Möten med människor från olika länder, kulturer och erfarenheter berikar.

Det är hektiskt att gå iland och uppleva en strandpromenad. Det frestar på.

Långa promenader innan man går ombord igen.

Man blir hungrig efter en lång dag. Det vattnas i munnen.

Runt det här bordet löstes många världsproblem. Vi var ett svenskt par (vi), ett par från Sydafrika och ett par från Melbourne, Australien. Vi hade många långa samtal om hur vi hade det i respektive land.

Det sydafrikanska paret berättade att de hade haft en stor farm med många anställda där man odlade tropiska frukter och annat! När apartheid upphörde förlorades farmen till de svarta. Paret hade några dagar på sig att packa och försvinna från farmen. 4 väskor fick man med sig. De lever nu sedan 20 år i UK. Jag förstod att de saknade sitt liv där, men vill aldrig återvända!

Ett viktigt samtal hade vi om den här enorma kristallkronan. Hur tvättade man alla prismor? Idéerna var många, men jag tror inte att någon av hos hade rätt.

Glada servitörer paraderade under musik.

Paret från Australien var nyfikna på Sverige. Det första dom frågade var hur vi hade det med alla flyktingar. Dom hade hört att Sverige var mer eller mindre laglöst land. Det gjorde lite ont att höra hur delar av omvärlden ser på oss.

Dessutom var den stora frågan. Hur torkade man tvätt i Sverige, när det var vinter? Jag satte nästan i halsen, men försökte förklara att man har särskilda rum för tvättmaskin. Vi hänger eller tumlar tvätten torr inomhus! Konstigt tyckte hon som var van vid evig sommar!

Från hamn till hamn. Här kände gubben sig hemma eftersom han har arbetat i Göteborgs hamn en himla massa år! Vi var ändå tvungna att vinka adjö!