Res med mig genom livet

Adjö Grisens år och Välkommen råttans år.

Nu har vi firat in Råttans år med dunder och brak! Nyåret firas varje år vid den andra nymånen efter vintersolståndet. Det är alltså månen som styr den största högtiden för Kineserna. Det finns många kineser i Thailand. Den officiella siffran är ca 10% av befolkningen. Plus alla som har kinesiskt påbrå!

Det är tolv djur som växlar om att vara årets djur!

Enligt myten/sägnen låg Buddha på sitt yttersta och kallade djuren till sig men det var bara tolv stycken visade sig för honom. Det var dessa tolv djur som belöning fick en plats i den kinesiska kalendern.

Först kom en råtta och därför är råttan det första djuret i den kinesiska kalendern. Därefter kom en oxe, tiger, kanin, drake, orm, häst, get, apa, tupp, hund och slutligen en gris. Alla djuren har olika egenskaper och det sägs att om du föds under resp djurs år, har du liknande egenskaper.

Vilket djur är du? Kolla HÄR

Mat tillhör firandet naturligtvis. Här står våra vänner och grannar, som snart ska få smaka!

Medan rökelsepinnarna glöder ner, låter sig andarna väl smaka.

Tim, vår manager, som har ordnat detta för oss ber en stund för välgång, mycket pengar och lycka! Alla ska vara lyckliga!

Frukten har kommit till bordet där vi ska äta. Andarna hade inte ätit riktigt färdigt, så den maten kom några minuter senare!

Det här mina vänner ska ni äta om ni vill ha många barn! Jag avstod!

Vi ville också skrämma bort alla onda andar med smatterband! Nu är det bara de snälla kvar! Det känns tryggt!

Jag vaknade med ett ryck tidigt på morgonen av att andra onda andar skrämdes bort! Det var smatterband hela morgonen den 24 januari då man välkomnade Råttans år!

Det blev en kväll också. Mer om det senare!