Res med mig genom livet

Gammalt varvsområde

Det börjar bli lite tråkigt att sitta i karantän, men vi kan ändå röra oss rätt fritt. En promenad på Norra Älvstranden är en favorit, där det en gång ekade av alla ljud som kommer från en varvsindustri. Ljuden har tystnat och det har kommit annat istället!

En massa lägenheter har byggts och ett fint promenadstråk utmed Göta Älv finns också numera

Jag blir så ”glad i magen” när jag vandrar utmed kajer. Ett gratis nöje är att titta på alla fina båtar. Det doftar så gott av hav och salt.

Här ligger hon, båtarnas båt! Ostindiefararen Götheborg! Inte mycket aktivitet så här i coronatider. Vi har haft förmånen att följa henne från första plankan tills hon avgick till Kina. Kvällen innan hon åkte var vi ombord. Nästa gång vi såg henne, låg hon vid kaj i Shanghai.

Fikadags för många. Mysigt att sitta med en kopp kaffe och titta ut över älven. Observera. Avstånd hölls på det här fiket!

Dom här två känner jag igen. Son och sonson. Dom skulle titta på ”totempålen” som står där! Nåja en pållare som är målad är väl rätt!

Vi åkte bil ut, men den som vill kan ta Älv- Snabben som ingår i spårvagnsnätet. Kostar inget extra att åka och se sig omkring i hamnen.

Lindholmens gamla torrdocka har helt andra användningsområden idag! Båtägarna ha bra båtplatser alldeles utanför lägenheten. Torrdockorna har blivit våtdockor!

Den som vill kan läsa på om Lindholmen. Det är historisk mark!

Vindarnas tempel! Det är en katedral på randen till älven. Den ser ut som ett kors och vinden kan blåsa genom den i nord-sydlig och öst-västlig riktning. Det ska vara en hyllning till naturens och vindarnas kraft. Det finns olika åsikter om ”Templet”, men jag tycker om konstverket som är gjort av Per Kirkeby!

En två timmar lång promenad var slut och jag hade fått min havsdos även om det var riktigt kyligt i vinden!