Res med mig genom livet

Potatis eller fika i Alingsås

Vi började klättra på väggarna efter alltför många dagar hemma i en så kallad karantän. Valet på utflyktsmål föll på Alingsås som ligger ca 5 mil från Göteborg.

Potstisstaden eller fikastaden som den också kallas. Vi åkte inte dit för en träff med Jonas Alströmer och hans potatis. Där finns så mycket annat!

Säveån flyter stilla genom Alingsås. Vi promenerade ju utmed Säveån för några veckor sedan, fast då på ett helt annat ställe.

Det vackra vädret lockade folk att sitta på trappan mitt i stan!

Vi stannade inte där, utan tog oss med apostlahästarna in i stan. Gatan framför oss var en bra idé att starta promenaden på tyckte vi.

Det är så charmigt med alla gamla bevarade hus. Våra svenska småstäder har varit bra på att bevara gamla levande stadsdelar.

Är man i Alingsås är en fika ett måste. Vi hamnade på Eksteds Café som har anor från 1886. Vi satte oss i innergården. En oas att njuta i.

Vi tog med oss brickan ut med godsakerna. Nästan kalorifria inbillade vi oss. Så gott. Jag tog Budapestbakelsen. Oj så god den var!

Caféerna ligger tätt och vi gick förbi Nygrens Café. Dagen efter var det här fiket bland många andra nämnt i GP . Vi får pröva detta nästa gång!

Vi gick vidare genom Alingsås. Vi hade fått en extra energikick och behövde röra på oss. Då hamnade vi så småningom…..

I Nolhagas naturreservat. Där tog vi en välbehövlig promenad efter bakelseintaget!

Ni får gärna följa med på den promenaden i nästa inlägg!