Res med mig genom livet

Från Ravadee till Beach Bar

För ett antal år sedan byggdes Villa Ravadee, en liten bungalowresort direkt på stranden mellan Ban Phe och Leam Mae Phim i Thailand. Vi blev förälskade och hyrde där några semestrar.

Små bungalows i bambu. Man tyckte nästan att man kommit till Afrika när man kom dit. Det var inte många steg ner till havet. Det var enkla bungalows, men en fantastisk atmosfär. Duschrum fanns på utsidan bakom varje bungalow.

Varje morgon klockan 8.00 kom några tjejer på moped och levererade frukosten. Det var så mycket att vi ofta hade till lunch också.

Poolen med tillhörande paviljong. Det var alltid en liten bris om man satt i paviljongen. Så skönt! Det blev många kvällar med en bok där!

L ute på promenad i området!

Efter ett par år byggdes familjehusen och vi, tillsammans med familjen, hyrde två hus. Två rum i varje hus plus ett litet utekök i mitten.

Min familj leker i poolen år 2012.

Vad hände sedan med den här idyllen som låg direkt på stranden? Jo den började förfalla. Man tog bara in pengar, men struntade i underhållet.

Till slut ville inga västerländska gäster boka där. Det blev ett ställe för inhemska ungdomar som festade natten lång. Nu är alla bungalowerna helt tomma. De står som skelett och minner om en fantastisk tid.

IDAG:

Några ungdomar öppnade en liten bar och restaurang alldeles vid stranden i januari 2020 som heter Beach Bar!

Här kan man sitta i skuggan av palmerna, ta något att dricka eller äta en liten lätt lunch!

Om strandbaren är öppen kan man slå sig ner där.

Kanske bara slappa en stund. Beach Bar är ett trevligt ställe, men resten av området står som ett förfallet område, tyvärr!