Res med mig genom livet

Från sommar till höst

Hösten landade hos oss med ett brak. Sommaren gjorde allt för att hålla sig kvar men till sist gick det inte längre. Idag blåser det rejält och rätt som det är kommer det en skur. Lite småkyligt, till skillnad från förra veckan.

Förra söndagen fick vi för oss att åka ut till Färjenäs Café och ta en fika. Jag har aldrig varit där, men när maken var ung, hade han och hans arbetskamrater detta som sitt stamfik.

Flickorna på Färjenäs finns i ett gammalt sekelskifteshus och ligger under Älvsborgsbrons fäste på Hisingssidan. Det är Göteborgs nästa äldsta café och har funnits i hela 111 år. Det är i Färjenäs, eller Färjestaden som det också kallas, som det första Göteborg grundades i början av 1600- talet av Karl IX. Det är en fantastisk miljö med dess historia, älven, de gamla husen, trädgårdar, Göteborgs största lekpark och Färjenäsparken – en oas som få känner till.

Goteborg.com

Vi backade direkt när vi såg vilken kö det var utanför.

Enligt säker källa bör man vara på plats redan när dom öppnar, om man inte vill köa förstås! Vi får åka dit en annan gång!

Vi vände och gick förbi Färjenäsparken.

Vi var alldeles intill fästet på Älvsborgsbron som stod klar 1966. Vi kallar den för pappas bro, eftersom L jobbade där.

Innan bron fanns var det en färja som gick över älven. Färjeläget ligger fortfarande kvar. Det är länge sedan en färja la till där.

Vi tyckte inte att det var dags att åka hem. Vi tog en promenad utmed älven. Det är mysigt att sitta och titta på allt som händer på Göta Älv.

Inne mot land tornade molnen upp sig, medan vi hade strålande sol ute vid Färjenäs.

Mitt emot oss låg Sjömagasinet, en av det kändaste krogarna i Göteborg!

Dyrt som bara den och inte alltid lika gott som det är dyrt. Notera att det är ett par år sedan jag åt lunch där. Kanske har det blivit bättre nu!

Nu får vi ladda för att åka till Färjenäs Café en annan gång!