Res med mig genom livet

En dröm gick i uppfyllelse

Förra inlägget jag skrev handlade om Drömmarnas Kaj i Göteborg. Båtentusiaster som drömmer om att komma ut med sin båt när den är färdigrenoverad. Några lyckas, andra inte.

För ett antal år sedan, närmare bestämt 22, fick vi möjlighet att segla i Karibien med en båt som legat vid Drömmarnas kaj. Det satt en lapp på Lennarts (gubben min) jobb om en resa. Någon hade vunnit den och kunde inte åka. Vi hade inte råd, men la ett bud på ungefär halva priset. Efter några dagar var resan vår. Vad hade vi gjort?

Flyg till Caracas i Venezuela där vi möttes av killen som uppfyllt sin dröm. Vi gick ombord och hade tur. Vi var helt ensamma gäster ombord.

Ett av dom första stoppen var i Santa Cruz, Venezuela. Vi var dom första utlänningar som många hade sett. Snacka om apor i bur!
Smart med butik i bakluckan!

På spaning efter delfiner. Vi hade sett en och annan, men det skulle bli fler.

Innan jag hann få upp kameran hann dom flesta smita, men en liten stackare hann inte ur bild. Lite senare när solen var på väg ner hade vi cirka 50 stycken som lekte runt båten. Det fångades på film. Jag kan ännu höra hur dom slog till varandra med sina kroppar för att komma så nära båten som möjligt.

Vi ankrade upp för natten i en liten vik. Tidigt nästa morgon tog vi ett dopp innan frukosten var färdig. Vi fick en makalös service hela veckan vi var ombord!

En av öarna var koloni för dessa skönheter. Kul att se, men det är inte mina favoriter.

Lite jobb ombord. På väg mot Coche, en ö utanför Venezuelas kust.

Efter en vecka gick vi iland på Isla Margarita för ytterligare en vecka som skulle tillbringas på hotell. Innan vi åkte hade vi möjligheten att välja om vi ville segla två veckor eller dela upp det, vilket vi gjorde. Med facit i hand hade vi gärna seglat hela tiden vi var där.

Färgglada hus på Isla Margarita som vi inte hade sett om vi hade seglat hela tiden. Man kan inte få allt, även om det hade varit trevligt!