Res med mig genom livet

Kan en giraff få ont i halsen?

Jag har haft lite ont i halsen tillsammans med småfeber i helgen som gick.

Genast undrade jag om smaken och lukten fanns kvar. Jajemensan, inga problem med det. Lite torrhosta kompletterade det hela. Hade jag möjligen covid-19. Var hade jag i så fall hittat det? I min ensamhet?

Då kom jag att tänka på giraffen som har lika många halskotor som vi, närmare bestämt 7 om någon undrar.

Girafferna når högt, mycket högt för att hitta mat, men bara 7 halskotor. Dom måste vara riktigt rejäla!

Bilderna är från Kenya och vi var ute tidiga mornar och sena kvällar när djuren är som mest aktiva. Det är fint att se när girafferna kommer i sakta promenadtakt med lite högburna huvuden. Det ser lite malligt ut.

Det är tidig morgon 0ch på håll fick vi se hur ett lejon samlade sig för ett anfall på giraffen. Så småningom anslöt ett lejon till. Efter en stund tog lejonen det säkra före det osäkra och avlägsnade sig. Puh, skönt tyckte jag. Två lejon har alldeles för dåliga odds mot en giraff som kan sparka ihjäl dom. Vår giraff hade full koll och stod alldeles blickstilla beredd på en attack!

Frågan kvarstår: Kan en giraff få ont i halsen?

PS. Jag är helt ok nu!