Res med mig genom livet

Grönkålspremiär

Jag hade aldrig ätit grönkål , men visste vad det var. Någon hade fixat en grönkålssoppa och alla som åt den tyckte den var såå god. När de fick veta att jag aldrig smakat grönkål, var det någon (du vet vem du är) som tyckte att jag inte var kulinariskt bevandrad. Så kan jag ju inte ha det. Jag bestämde mig på stört att hitta recept och gör en grönkålssoppa till oss här.

Ingredienserna var redan framme, jag behövde dessutom en gryta hade jag förstått.

I med lökhack och olja som fick fräsa en stund.

Grönkål, tyvärr hittade jag ingen färsk, utan det fick bli en påse frusen. Jösses så mycket det såg ut att bli, men kål sjunker ihop när man kokar den. Vatten och mjöl plus några hönstärningar fick göra grönkålen sällskap.

Man skulle hälla i grädde tills man skäms var rådet, men jag följde receptet ganska bra.

Klart! Färdigt att äta. Två ägghalvor fick vara med i soppan.

Det smakade bra som man kan se på bilden, men nästa gång ska grönkålen finhackas lite mer än vad som var gjort. Dessutom en extra hönsbuljongtärning så blir det super. Möjligen smyger jag ner lite grönmögelost också. Allt för smakens skull.

Det blev mycket soppa, så jag frös ner resten. Gott att hitta när man vill spara tid!

Har du ätit grönkål någon gång?