Res med mig genom livet

Kryssning Light

Stoppet i Stockholm blev kort den här gången för vi hade annat i sikte. Vi skulle ut med ett flytetyg som hade både för och akter , ett så kallat fartyg.

Vi åkte ut till Vikings terminal och skulle checka in bilen. Ja, vi hade köpt parkeringsplats ombord. Så bra för oss att slippa ha bilen stående på kajen medan vi var borta.

Cinderella hade bara 50% gäster av full kapacitet och de flesta var fullvaccinerade, höll avstånd och det kändes väldigt tryggt.

12.15 skulle incheckningen öppna och prick 12.15 fick jag ett meddelande om att incheckningen var öppen. Det visade sig att 14.15 var den rätta tiden för det. Vi lämnade bilen i kön, gick till en restaurang på Fotografiska för lunch.

Riktigt dåligt Vikingline.

Väl ombord var allt groll glömt och känslan av att kryssa infann sig. Vi kastade loss exakt på tid och vi gick upp på däck.

Sakta gled vi ut ur Stockholm och vi hade tre nätter ombord och två stopp. Ystad och Visby. Vädret var strålande ca 30 grader. Bättre kan det inte bli.

Vi passerade Oxdjupet innan det blev dags att gå till matsalen.

Inte en chans att ta mat själv förutom det som stod i små skålar. Är detta möjligen det nya normala? Jättebra tycker jag. Det blir mycket mindre svinn och det är ingen som tagit i besticken innan. Alla i serveringen bar visir och hade handskar på.

Mycket ombord är stängt, men viss underhållning fanns. Dansgolvet hade blivit sittplatser så att publiken förblev sittande.

Ystad hälsar välkommen och gästerna fick gå ut från bildäcket i aktern den här dagen.