Res med mig genom livet

En dag i Hunnebostrand

Goda vänner till oss har jobbat på Hunnebostrands camping i sommar och vi var lite nyfikna på hur dom hade det. Några familjer har tagit över campingen så sent som i maj 2021 för att driva den vidare. Där finns mycket att att göra så man får sin egen touch på området.

Själva Hunnebostrand ligger i Bohuslän lite norr om Smögen.

Hunnebostrand är ett riktigt gammalt samhälle med anor ända från 1200-talet och växte upp när sillperioden 1556-1589 var. Dom flesta har väl hört talas om Bohuslänsk granit och i stenbrotten kunde man höra hammarslagen under många år. Jag vet att också Bohus-Malmön är känt för att man bröt den bohuslänska graniten.

Vi hade inga som helst planer på att besöka ett stenbrott, ville mest träffa vänner och vara inne i själva samhället! Vi hade tur med vädret och åkte på slingriga vägar genom landskapet.

Så typiskt att man byggde tätt, tätt för att skydda varandra när stormar låg på från havet.

Vi parkerade bilen och gick sakta mot lunchrestaurangen som ligger längst bort till vänster i bild.

Någon hade varit under ytan och tittat vad som fanns där. Dräkten ligger på tork och man kan ana att någon, kanske dykaren, sitter i en solstol och njuter av augustisolen.

Utsikten från restaurangen som heter Bella Gästis kan inte vara bättre. En fisk och skaldjursgryta blev perfekt.

Naturligtvis var den Bohuslänska flaggan hissad!

Ett litet kik mellan sjöbodarna när vi gick förbi innan vi åkte tillbaka till campingen.

Det finns mycket mer att se och göra i Hunnebo, men den här gången tillät inte tiden att vi stannade längre än att ströva omkring lite och äta lunch.

Åk gärna dit och njut av ett litet bohuslänskt samhälle!