Res med mig genom livet

Pratbänkar

Jag hade aldrig hört talas om pratbänkar innan man satte ut några i Göteborg. Det är inte bänkar som pratar, utan det är meningen att folk ska sitta ner och börja ett samtal med personer man inte känner. Bra om man är ensam tänkte jag och gav mig ut på jakt efter några och simsalabim så hittade jag två som fanns på Kortedala torg i Göteborg.

Man har till och med förslag på vad man kan prata om. När vi kom, satt en ung mamma med barnvagn på en av bänkarna och vi inledde ett samtal om bänkarna vi satt på. Vi pratade en massa annat också och den här gången gjorde bänkarna det dom var där för.

Utsikten från bänkarna. Det var inte mycket folk i rörelse den här dagen, men vi blev sittande på bänken ganska länge och pratade med den trevliga mamman.

Jag vet att pratbänkar finns på fler ställen i Sverige och tycker att det är ett bra initiativ!!

Läs gärna mer om Göteborgs pratbänkar HÄR

Jag kunde inte låta bli att sparka omkring lite i löven när vi gick hem från vår pratstund!