Res med mig genom livet

Mae Phim idag

Naturligtvis gav vi oss ut på en tur och tittade om allt var sig likt efter nästan två år. Mycket är sig likt, men visst har en del förändrats.

Vid första anblicken ser det ut precis som förr, men det finns skillnader.

Nu känner man igen sig. Så många som möjligt på ett flak och sedan iväg!

Första gången jag såg det här huset fick jag hicka. En massa svastikor i rad ger inga vackra vibbar för mig, men

Svastika (sanskrit, lyckobringare), gammadion, eller hakkors är en symbol i form av ett höger- (卐) (medurs) eller vänstervänt (卍) (moturs) likarmat kors. Den vänstervända varianten kallas ibland sauvastika i vissa delar av Asien. Svastikan är en urgammal symbol som förekommit i kulturer i flera världsdelar, och bland mycket annat symboliserat solen eller lycka.

Sedan de tyska nazisterna i början av 1920-talet tog svastikan som sin symbol är den starkt förknippad med denna rörelse framförallt i västvärlden, medan den i många andra delar av världen även fortsätter att bära sin lokala äldre symbolik.” (Wikipedia)

Vilket gör att man bättre kan förstå varför det finns på ett hus strax utanför Mae Phim.

Historien och sägnerna gör sig påminda lite överallt!

Ett helt vanligt nybyggt (ombyggt) hus. När vi åkte till Sverige senast låg här Buffalo Bill, en restaurang där man kunde sjunga karaoke eller lyssna till olika sorters musik. Nu ett tråkigt ställe som säljer lägenheter.

Lördag eftermiddag och ganska folktomt. Här brukar thai ta med sig hela familjen på picknick hela dagen. Nu ganska folktomt!

Fiket där man kunde köpa gott bröd eller sitta ner med en kopp kaffe och eventuellt en kanelbulle! Ödsligt och tomt!

Vi ville ha med oss lite frukt hem, men kunde inte hitta frukttanten. Affären riven, tomten till salu och en stor gräsmatta. Det var allt ! Vi som hade sett fram emot färsk ananas, några passionsfrukter och lite bananer. Det var några tomhänta som kom hem.

Vi får leta upp ett annat ställe för godiset helt enkelt!