Res med mig genom livet

Nästan tomma restauranger i högsäsong

Just nu är det högsäsong här och turisterna har uteblivit på grund av pandemin. Det är både skönt och ledsamt för oss som är här. Restaurangägarna och andra lider svårt av uteblivna inkomster, något skyddsnät finns inte. Jag är mycket medveten om att man har haft några svåra år även i Sverige, men man kan få viss ersättning i alla fall. Här är det noll, inga försäkringar eller stöd från staten i någon nämnvärd omfattning.

Vi brukar gå runt till de mindre restaurangerna som har det svårast och äta där. Speciellt en restaurang ligger oss varmt om hjärtat.

Kookgig TOUR & Restaurant som ligger rakt över Novotel mellan Mae Phim och Ban Phe. Det var den första restaurangen vi besökte när vi kom hit 2008. Med tiden har Thanya som driver restaurangen blivit en mycket god vän som alltid ställer upp om man behöver hjälp med något!

Nästan tomt på en restaurang där man fick stå i kö innan pandemin om man ville ha ett bra bord.

Det finns många små restauranger som är i samma sits och behöver gäster och man kan hjälpa på ett enkelt sätt. Gå in där och ta något att äta eller dricka!

Vi åkte dit ett gäng för att stötta och äta. Så många gäster på en och samma gång hade hon inte haft på nästan två år. Det tog lite tid för personal är ett minne blott! Hon har inte haft råd att ha anställda sedan mars 2021.

Fortfarande har Thanya ett leende på läpparna, men finns hon och hennes restaurang kvar när nästa säsong börjar? Det är bara att hoppas att vi träffas när vi kommer nästa gång!

Buddha och alla goda andar kanske hjälper Thanya och andra att kunna få en riktig inkomst att leva på! Inte vet jag, men tron försätter berg.