Res med mig genom livet

Vi har en tomatdjungel

Jag fick ett tips i våras av en vän om hur man kan så tomater. Jag köpte två tomater som jag skar i rätt tunna skivor, fyllde några krukor med jord, sedan la jag skivorna där och fyllde på med ca 1 cm extra jord. Vattnade och väntade. Rätt som det var såg jag små skott komma ur den svarta jorden – kunde det vara tomatplantor eller bara ogräs?

Så här gjorde jag Klicka på länken så får du se!

Nåja plantorna växte och jag planterade ut dom i en pallkrage.

Vatten, näring, lite omsorg och simsalabim fick vi en tomatdjungel

Nu har vi närmare 100 tomater, men dom är gröna allihop, tack vare att jag fick tipset en månad för sent! Nu gäller det för solen att färga alla röda!

Blomningen fortsätter vilket tar kraft från plantorna som är sex till antalet.

En mänsklig hand klipper bort alla blommor som finns kvar så att planta kan koncentrera sig på att ge kraften till det tomater som redan finns!

Nu får vi hålla tummarna så att vi kan äta tomater som godis om några veckor!