Res med mig genom livet

Två nätter i Bangkok

Vi var sugna på att åka till Bangkok några nätter och uppleva storstan lite, för att sedan åka tillbaka till paradiset mellan Ban Phe och Laem Mae Phim.

Vi hade bokat rum på Baiyoke Sky Hotel. Det högsta hotellet i Bangkok. Vill så när himlen som möjligt. Vi hamnade på våning 30 av 84, men det var helt ok. Hotellet är lite slitet, men de rum vi hade var superfräscha!

Vi gick ut och bekantade oss med närområdet och gick genast lite vilse i närmsta shoppingcenter, men till slut hittade vi ut i alla fall och insåg att det finns en och annan bil i Bangkok.

Vi hade laddat ner en app ”Get your Guide” där man kan hitta tips för nästan alla större städer i världen! Några trevligheter hade vi redan bokat och betalt online!

En mat och kvällstur ville vi göra. Start med Tuk-Tuk och rally genom stan till olika små udda restauranger.

Vi trodde att vi skulle provsmaka, men rätt efter rätt kom in på det första stället med Isaanmat. Isaan ligger i norra Thailand och är känt för sin goda thaimat.

Bambusallad, en rätt som jag aldrig har ätit förut, men som var lite som inlagd sparris. Lite trådigare dock! Gott!

Mango med sticky rice fick vi vid ett gatustånd! Det är verkligen en favorit sedan gammalt! Mums!

Vi åkte förbi både fina och lite sämre kvarter.

En liten promenad genom China Town med lite olika smakprov blev det också.

I ett litet prång lagade man mat så det slog både eld och gnistor! Det blev hur gott som helst. Kyckling, ägg, lite grönt och nudlar wokades tills det blev frasigt! Så himla gott!

Den gigantiska blomstermarknaden hann vi också med. Den är öppen 24/7 året runt! En helt otrolig marknad!

Avslutade med något att dricka på en takterrass med utsikt över Chaoprayafloden och Wat (tempel) Arun innan vi blev körda med tuk-tuk till vårt hotell!

Läggdags och utsikt från hotellrummets 30 våning. Det var så vackert att jag vägrade dra för gardinerna, utan sov med denna fina tavla framför ögonen som var stängda, men i alla fall!